Sjuker och trötter

Då var man hängig och hade en groda i halsen igen. Jag gillar verkligen inte att vara sjuk...så igår blev det bara halvdag i skolan,så också idag. Ingen kroki denna vecka alltså,någon som vill ställa upp som modell?:)
Började blocket Teckning idag,tror det kan bli riktigt kul. En av dom första uppgifterna var att teckna mellanrummen på en gren/växt. Alltså inga linjer,bara skugga mellanrummen som syns men inte finns.
Tur att man inte sitter här med skelande ögon och är gôtt trött,trots någon timmas sömn efter skolan idag.
Jaja,vad gjorde jag i helgen kanske någon undrar?
Tyvärr inget värre,satt mest bara hemma halvkrasslig och stickade. Så nu är ena halsduken klar iallafall,yeah!
Lyckades få ihop go mat....mumma!

Upptäckte något här om dagen,jisses vad mycket man får vänta i den här staden! Iallafall om man åker min buss ifrån Gullmarsplan. Missar man en buss,kommer inte nästa förrän om 20-30 minuter. Inte kul vill jag lova när kylan börjar bita en på smalbenen.

Men jag trivs fortfarande,tro inget annat!:)
Nej,joo grattis broder!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hihi nu är det bara teorin sen får du leka taxi!:)
I helgen är det Arvika som gäller,mârten som spökar. Så fredag förmiddag sätter jag mig på tåget mot Hell`s Kitchen. Gissa om jag ska köpa massa mârtensgodis!!! Ooooh yes I will!
Nej,nu börjar jag bli lite för snurrig i skallen...ska försöka teckna färdigt en linjeteckning innan det blir dusch och sen John Blund.

Så sov vackert sen allihopa och krya på mig!
Kraaaam


"Candyland"

Woooho! Fredag och helg,tut-tut sa båten när bryggan gick.
Måste säga att det var väldans trevligt med sovmorgon idag,så ingen stress alls innan skolan. Hade bara en liten samling innan det var dags för galleriäventyr. Gissa om det blev ett äventyr idag! Haha...men först gick vi och fikade,några va lite tomma i magen. Sen bar det av mot Hammarby Fabriksvägen 43. På väg mot den rätta gatan,som vi nästan hade koll på,hoppade vi in i en liten butik. Mno outlet heter den,helt underbar och farlig affär:) Hade jag varit rik så...ojojoj! Men lite handlade jag ändå,va ju bara nästan tvungen när jag såg den fina halsduken!:)

Min!:)
Okey,efter drygt en timma i affären så vandrade vi vidare mot vad vi trodde va en galleria. Väl framme fråga vi oss runt i den stora byggnaden efter utställningen "Candyland". Vi knackade på en dörr där en kille kom ut från en helt annan dörr,informerade oss att det finns ingen specifik utställning. Utan konsten fanns lite här och där runt om i hela fastigheten. Jag lovar,det är ingen liten fastighet direkt. Gångar och hissar här och där. Så vi började vandra runt,åkte personhiss och lagerhiss från våning till våning. Hamnde mitt i ett bageri på en våning,sen mitt i ett möte,kan ha varit typ posten på en våning. Roligaste va en våning där glaset på dörrarna va frostade så man inte kunde se in,skyltade med larm och så knackade en herre på rutan. Då vi snabbt tryckte oss upp en våning!:)
Det va då vi bestämde oss för att det fick vara nog med äventyr. Det var lite som Lustiga huset på Gröna lund,så vi skratta rätt gott hela vägen tillbaka
 Väggen inne längs en lagerhiss.
Inne i en annan lagerhiss.
En lastkaj.
Lagerhiss.
I ett utav trapphusen.
Ja lite smått och gott med andra ord. Konst kan i dessa dagar va precis vad som helst,bara någon säger att det är konst så är det det. Roligt och självklart är det mycke man absolut inte förstår eller som inte ger något intryck alls. Förstår inte alltid vad konstären vill med sina konstverk. Är väl det som kan va lite kul med konst,det finns konst för alla typer av människor. 
Nu ska jag nog återgå till den halvkassa filmen på tvn.
Innan jag säger go afton måste jag bara visa en liten kul grej,om man har sån kass humor som jag:)
Hittade den under vårat äventyr "Candyland".

Trevlig helg på er!
Kraam och tjipp i hajken!


Höstlövens vackra färger.

"I´m so lonely I could cry"....lalala mycke fin låt. Hade inte hon jag bott med varit hemma,hade jag sjungit ut högt och vackert för grannarna:) Så istället sitter jag här i soffan och visksjunger.
Så gôtt!!!!! Idag blev jag klar med min kära kubistiska paprika,där med är också blocket Skulptur slut. På tisdag börjar vi med Teckning,något jag ser framemot. Imorse började vi ute i Västertorp för en promenad med skulpturer. Inte riktigt min grej,men det var skönt att promenera ute i höstsolen.
Sen har jag väl inte gjort så väldans mycke mer idag,ska nog sätta mig och läsa lite snart.
Kul helg framför mig,ska karva något i gips och teckna händer och fötter. Eftersom jag aldrig fick tummen ur att göra det förra helgen. Sen får vi se om det dyker upp något annat skoj...
Åhh yeah,sovmorgon imorgon! Kanske skulle gå och handla lite skissblock inför nästa vecka,för tydligen är det ena snart fullt med naket. Usch betala räkningar är det dags för idag,måste bränna en bildcd för morgondagens bildsamtal också.
Så jag säger stopp omelett nu....I´ll be back!

Saknar er mina skeva underbara i götet!!!!
Puuusssssss


Mina bröst är som Canadagäss som häckar

Onsdagafton och rätt så dammig i både näsa och hals är jag. Varför är jag dammig? Jo,jag har nämligen gjort avtryck i gips idag och även knackat fram ett portträtt. Stackars gubben tappade både näsa och ett öra. Hahaha...men sen fick han lite glamour genom guldskimmer längs huvudet. Oooolala!
Imorgon ska vi iväg och titta på massa skulpturer ute i det fria,blir nog lagomt spännande. Hoppas solen skiner på oss lika mycke som den gjort idag. Skummelt väl?? Höst med lite influenser av våren,eller så är det lite så att vi har alla årstider på en och samma gång. Tycker faktiskt synd om dom stackars isjörnarna som snart inte har något hem längre. Tror kära moder natur är rätt så trött på oss människor....förstör vi inte våran vackra natur förstör vi varandra på ett och annat hemskt sätt. Maktspel hit och dit,med helt otroligt sjuka metoder.
Usch,tänker på det lilla stackars samhället Kauhajoki. Vad är det som utlöser dessa sjuka handligar hos människan?? Jag blir mest bara arg när jag får höra det,arg och frustrerad. Man vill ju så gärna att det onda ska försvinna i världen,tyvärr tror jag att det aldrig kommer ske. Det är på tok för mycke skit i världen,som ständigt rullar på som en bulldozer. Sen,vad gör vi med våra brottslingar? Jo,vem ger dom det bästa. Här i Sverige alltså....tänk inte på dom äldre eller ungdomarna som inte äter i skolan. Nej,nej vi lägger lite mer pengar på dom som förstör våra tankar om den goda tron på människan. På dom som bryter sig in våra hem,våra liv och sårar oss.
Usch...fyy nej,det här vill jag inte ha i tankarna när jag snart ska sova.

Undra hur jag snubbla in på det där?! Hmm jaa,ibland eller ganska ofta cyklar jag nog lätt iväg på villovägar.
 Något mer upplyftande,jag såg Anchorman i måndags. Åhh så bra den är!!! "I LOVE LAMP!!":)
Sen har jag faktiskt varit duktig och promenerat en bit hem från skolan två dagar i sträck. En sträcka som tar drygt 50minuter att gå,genom Gamla stan och söder. Tänkte försöka göra detta varje dag,eller så ofta som möjligt iallafall. Så intresseklubben,varsågod att anteckna!
Idag fyller också min kära Maji år!! Grattis vännen! Jag hoppas vi kan och hinner ses under mârten nästa helg:)
Denna helg ska jag nog försöka hitta på något kul och inte bara vara hemma och ta det lugnt. Måste ju utforska utelivet här också,och självklart förgylla min tillvaro.
Hade hoppats kunna gå och se när Färjestad klår Djurgården imorgon,men icke sa nicke! Tydligen är det inte så kul att gå och titta på hockey. Jag får tvinga med mej Skåååne sen när hon är tillbaka från Grekland på sådna sportäventyr:) 
Tänkte passa på och gratta dig syster lite i förskott,är ju mindre än två timmar kvar tills du på pappret blir ett år äldre. Hoppas du får en alldeles jätte strålande dag imorgon!!! Massa grattiskraamar till dig!:)
Och Sander,lycka till på teoriprovet!!!!!!´
Klara det nu,så slipper jag leka taxi så fort jag kommer innanför Arvikaskylten! Hihi...
Just det,jag tog sista blosset på mentholciggen igår kväll! Klapp på ryggen för duktiga jag! Jag vet att det bara har gått ett dygn,men det är alltid något....

Om jag ska ta och läsa lite och lyssna på "dagsattsova"-musik...har varit en dålig flicka och gått och lagt mig på tok för sent de senaste dagarna.
Sov så gott allihopa.
Kraam




Det där med och vara tjej....

Alltså,jag gillar verkligen inte att vara tjej ibland!! Usch dessa hemska dagar av magsmärtor,som kommer månad efter månad. Hahaha den enda som är lite roligt med dessa dagar är ens humör! Attans så ond man kan bli! Äta godis i massor får man också...mmmmmumma!

Söndag idag,ännu har en helg glidit förbi i storstan. Åter igen har jag tagit det väldigt lugnt och fint. Idag har jag tvättat och plockat lite i mitt lilla rum. Fick faktiskt tummen ur och färgade mitt hår. Självklart så var det ju ganska långt ifrån den färgen jag hade innan,så nu har jag en mer röd utväxt. Kuuuul!
Öppnade en ny bok igår, "The Dirt:Bekännelser från världens mest ökände rockband". För dom som inte har koll,är det en bok om männen i Mötley Crüe. Har inte hunnit läst så mycke än,men redigt skeva är dom iaf!

Just jävlar! Min kära "Mat-Tina" fyller hela 24 idag!!! Grattis!! Hoppas du har en strålande dag med tårta och paket!:)
(Mitt sms kom fram förut idag vaa?)

Åhh sikken tönt jag ska va i afton,lösa korsordet i söndagsbilagan och se på "Kenny med vänner" på 4:an. Moahahaha! Kanske dags för någon och rädda mig?! Näää det vore väl dumt....jag gillar ju mina fina söndagsrutiner!
Grejen är ju den sen också att jag mer eller mindre bara har den kanalen.
Nej,nu börjar det ju...och jag är ju inte det minsta förberedd!!
Hoppas alla får en fin start på veckan som kommer!:)
Nu blir det Kenny Bräck!


Pling pling....

Perfectly broken.

First came the shock then came the pain.
Then came the waves and washed the pain away.
The TV,magazine and DVD,you egowannabe,want to be on TV.
Secondly,and remeber this perfectly,that even though you disagree I feel free to tell everyone about you and me and the stupidity that lays deep within.
Sitting here in my locked up livingroom.
Trying to find a good TV-show to consume.
But as I lay my pride aside the fury rises inside.
And I can´t hide that I´m angry,and I must admit that I feel sorry,for you and everyone around you.
Call it friendship or not.
I remember this perfectly,even though that you disagree.
And I must admit that I feel sorry and totally broken.
You can take these lines and make them open your eyes or you will stay blind.
Do you have a problem understanding me.
I´m begging you,almost down on my knees.
You have to agree that we need to let it be.

                                                                                       (Raised Fist)




Så var det helg igen...

Vaknade upp imorse och solen sken,tog bussen till pendeln för att sen åka in till stan. Där mötte jag upp Skåååne för frukost,mumma. Hon åkte nämligen till Grekland med pojkvännen ikväll,sååå synd om dom!!:) Efter frukosten var vi på skolan en liten sväng innan det bar av till Konstakademin. Där var det utställningen Carnegie Art Award,där första pristagaren kammat hem I mille!

 John Korner "Yellow Gallery" Anna Tuori "Kaiku" och Jussi Niva "Twist,Yellow" och "Still stand".
Efter besöket var det helg,så skönt! Har tampats med en jävlig huvudvärk de senaste dagarna,så man är rätt så sleten. Funderar på om det är mina ögon som spökar,men usch vad det kostar att kolla ögonen!! Fyyy!
Träffade Lennart i solen för lite föda,och oj så mätt jag blev! Fick den finaste servetten någonsin.

Hann sedan med ett litet besök i hans hem innan min soffa kallade på mig.
Så här sitter jag nu och gjort det ett tag. Fryser gör jag,tror inte riktigt dom har fått i gång värmen i stugan. Filt och raggsockar är ett måste när jag nu ligger här i soffan och läser. Har ni inte läst den,så läs Jenna Jameson "Att älska som en porrstjärna. En sedelärande berättelse". Lättläst med en blandning av humor och tråkigheter. " Nu blåser vi snuten" visas på tv ser jag....Hahaha en fin klassiker det.
Lördag imorgon,undrar vad som ska hända då? Städa är nog något jag måste göra,så också tvätta. Jag skulle vilja inviga min fina sjal snart,så sticka är ett måste. Hmm...Jo teckna händer och fötter hade jag ju lagt på schemat i helgen. Åhh just det,den där jävla utväxten måste jag färga! Hahaha ligger nämligen inne med en vacker "grå" kant uppe på huvudet. Hjälpa mig någon kanske?!
Nääe,nu börjar jag allt bli lagomt extra skelögd...Så jag tror det får bli att lägga sig till rätta och se på film och invänta lördagen.

Strålande helg på er!!
Tjipp!







Lite av vad jag gjort...

Kroki



Självporträtt(ångest)

Paprikan är färdig! (den ena iaf)



Ajsing bajsing vad inte gôtt det är med en finne i näsan!!!

Aaaaaah!!! Ont som bara den gör det,och svullen är stackars näsvingen också. Ajajajaja...tur att jag lekt rik med Skåååne idag som lite plåster på såren. Så ny klocka,två klänningar,ett linne,två par vantar och grymma leggings följde med mig hem! Yeah!

Har idag ännu stått och kämpat med lera,där jag nu snart är klar med min kära paprika. Svårt men roligt. Såg också en liten film om skulptrisen Herta Hillfon,superskön tant som arbetar i lera med massor. Efter skolan bar det av på en gallerirunda,vi lyckades avverka tre på drygt en halv timma! Snabbt,kort och gott. Dock lyckades en spännande människa fastna,John-E Franzén. Känd som Hell´s Angels och kungamålare,kolla upp vettja!:)
Lägger upp ett litet smakprov.


Nu är verkligen hösten här med frisk luft. Så friskt att mina kinder blir lagomt rosiga på min promenad till skolan varje morgon. Visst är det kallt,men jag gillar det på något vis. Mysigt att komma hem och få krypa upp i soffan under filten med en bok. Jag menar,vem gillar inte en kopp te eller varm choklad?? Tänk på alla fina färger hösten kommer med också,röda varma färger på trädens löv. Mmm det enda som saknas här i soffan är en vän...just nu får det funka med kass tv:)

Give me some lôôôôôv!!!moahahahaha
Nej nu blir det dusch och sen läsa lite,röka lite,läsa lite och till sist borsta tänderna innan John Blund tar min hand.
Ha det fint där ute!
Kraaam

Just det...skulle ni någon dag va ute efter en "liten" dessert att tugga på,gå till Hard Rock Café vettja!

Mmmmmumma!




Tips från soffan!

Grym konstnär vars verk näst intill måste ses och upplevas!
Var och tittade på hennes utställnig här i Sthlm,helt otroliga målningar! Gigantiska,vackra och drömmande målningar.
Linn Fernström


Rätt speciellt är att hon använder sig själv som modell väldigt ofta i sina målningar.

Så har ni möjlighet,kolla upp henne!
Ver sô goo:)

Trötter...

Idag är jag verkligen trötter...har modellerat med lera hela dagen. Ett litet porträtt och en långt ifrån färdig paprika har jag knådat ihop. Inte lätt alls att koncentrera sig så intensivt bara så där,när skallen är fylld med tankar och frågor...alla dessa nya intryck här och där. Från skolan,nya vänner,den nya staden och självklart från idioter...inget jag orkar lägga ner någon vidare energi på just nu. Måste bara....man leker inte med andra människors känslor!!! Så! Nu känns det liiiiite lättare iaf...

Jag slänger upp lite random foton...

Stora ballonger som brukar segla över mitt tak titt som tätt. Undrar om man skulle våga åka i en sån någon dag? Jag tror jag skulle få säga pass,har sådna däringa konstiga tvångstankar. Hahaha

Detta "lilla" glas med öl beställdes in på första aftershoolölen.
Yeah!

En lördasafton satt jag ensam hemma och tittade på Batman. Rätt så uttråkad och rastlös lyckades jag få ner lite av mig själv och själva superhjälten på papper. Ska försöka komma iväg på lite spelningar och äventyr i höst. Kan ju inte sitta hemma varje helg och teckna superhjältar! Hahaha
Nej,kinnapuffar och apelsiner...jag får nog träna på det här med tror ja! Jisses amalia så inte lätt det var!
Cigg på balkongen i ren kyla innan det måste skuttas iväg med John Blund.
Åhh just det jag,10 oktober kommer mina kära från Göteborg på besök!!! *weee* Längtar som bara den,är ju visserligen inte så länge sen jag träffa dom...men ändå!
Nej,dags för giftpinne!
John Blund hälsar så varmt!


Yeah hur gör man det här nu då???

Hej hej hej hej!
Då ska vi se va det här kan bli för någe...nu är snart denna dag också över,och jag har snart varit "stockholmare" i en hel månad. Tiden bara flyger iväg,kändes ju banne mig som det var igår jag och syster kom upp hit från Göteborg i den fina fullpackade hyrbilen. Har redan hunnit avverkat ett "block" i skolan,måleri och färglära. Där vi har stångats med akrylfärg och halvtaskiga penslar. Man är ju rätt fattig som student,så det blir ju inget värre konstnärsmaterial. (behöver ju iofs inte det heller...haha) Förra veckan lyckades jag till och med få ihop ett självporträtt i färg....ojoj så ja svor och krånglade! Haha det där med färg är verkligen inte min grej. Vad har jag mer gjort tro?? Hmm....jo! I lördas var jag iväg på fotboll med Skåååne. Vi satt och hejjade på IFK Göteborg ute på Råsunda,hihi så fel man kan hamna. Skoj hade vi,men ack så kallt det var! Ja neej,nu får jag nog återkomma imorgon eller en annan afton...måste kolla kalendern vad jag har gjort. Har lite av ett minne som kära Doris i "Hitta Nemo".
Såå tjipp så länge!


RSS 2.0